search-interface-symbol
search-interface-symbol

Bašta na točkovima

Bašta na točkovima

Zamislite: mala bašta, sa nekoliko biljaka koje najviše volite, na mestu koje vam najviše odgovara… ne zalivate svaki dan, ne čučite i ne savijate se kada treba ubrati plodove, možete da je pomerite kada god vam zatreba. Za par dana u vašem domu. Bašta na točkovima.

Ove žardinjere su uglavnom namenjene uzgoju povća i cvetnih vrsta. Pored postavljanja na najpogodnije mesto, specifične su po tome što omogućavaju skladištenje određene količine vode koja je neophodna za pravilan razvoj korenovog sistema i same biljke. Na ovaj način biljka uzima vodu onda kada joj je potrebna i u količini koja joj odgovara.

Ove žardinjere mogu naći svoje mesto u dvorištu, na terasi, u bašti, tj. na bilo kom mestu gde želite da napravite svoj mali raj, budete ponosni i pomalo se pravite važni kako vam dobro uspevaju zasađene biljke.

Svi bi smo voleli da možemo da uberemo svežu salatu, papričicu ili paradajz, ali kada se setimo koliko truda, zalivanja i okopavanja je potrebno, često se odlućimo da idemo linijom manjeg otpora i povrće kupimo na pijaci. Da li je upravo juče prskano herbicidima, pesticidima, ili je duže vreme stajalo skladišteno, uglavnom ne možemo biti sigurni. Ali i tome ima leka – upravo ovakve žardinjere omogućavaju da imate svoju bašticu iz snova. Pored uživanja u ukusnim i zdravim plodovima, značiće vam i sledeće prednosti samozalivajuće žardinjer:

  1. Ne morate zalivati baštu svaki dan (rezervoari omogućavaju rast biljaka i do 7 dana bez zalivanja).
  2. Baštu možete postaviti na željeno mesto i po potrebi premestiti,
  3. Mnogo manje korova nego u klasičnoj bašti.
  4. Ušteda vode.
  5. Biljke su zaštićene od raznih štetočina iz zemlje.
  6. Sami kreirate podlogu – tlo koje najviše odgovara biljkama koje gajite.
  7. Savršen ukras u vašem dvorištu, koji možete prilagoditi vašim željama, po pitanju vrste drveta, boje i oblika.

Podeli